Noodhulp organisatie

 

iMergencies heeft bewezen een ‘levensreddende factor’ te zijn

Velen die geëmigreerd zijn of op het punt staan te emigreren stellen zich vaak de vraag ‘hoe werkt het als ik onverwachts hulp nodig heb? Bel ik 112, en wat dan?’. Dan begint het besef dat de hulpverlening in Portugal toch iets anders geregeld is als in Nederland. De politie, brandweer of ambulance kunnen u vaak niet vinden.

Het probleem begint bij het gesprek met de Portugese 112-operator. Vanwege de taalbarrière plus het feit dat mensen in meer of mindere mate stress beleven en daardoor in paniek kunnen zijn is gebleken dat kostbare minuten verstrijken voordat duidelijk is wat er aan de hand is. Daarnaast is het, zoals in veel zuidelijke landen, nogal slecht gesteld met straatnamen, huisnummers en postcodes zodat hulpverleners vaak grote moeite hebben om het slachtoffer te bereiken. Een ander probleem kan ontstaan bij mensen met een medisch dossier. In het Nederlands geschreven, dus in Portugal grotendeels onbruikbaar. Er bestaat een organisatie in de Algarve genaamd ‘iMergencies’ die deze zorg uit handen neemt.

Wat doet iMergencies precies?

Via de service van iMergencies wordt hulp verleend aan mensen die in Portugal in de problemen zijn geraakt door ziekte of een ongeval. Van een gebroken arm tot een ernstig hartinfarct, een beroerte, een overval, inbraak of brand.

In plaats van landelijk alarmnummer 112 kunnen ingeschreven klanten het lokale alarmnummer van iMergencies bellen. Zij krijgen dan direct een meertalige medewerker aan de telefoon. Naast Engels en uiteraard Portugees spreken die ook vaak Nederlands of Duits.

Direct gaan zij naar u op zoek. iMergencies gebruikt een geavanceerd proces om de exacte route naar uw verblijfplaats te verkrijgen en aan de direct door ons ge-waarschuwde hulpdienst te verstrekken. Met behulp van inzoombare digitaal in-getekende satellietfoto’s, gecombineerd met GPS-coördinaten en een geschreven routebeschrijving, worden hulpdiensten wanneer het nodig is door hen voorzien van de snelste aanrijroute naar uw verblijfplaats.

Uiteraard worden bij een medisch noodgeval direct de essentiële medische gegevens van het slachtoffer met het ambulancepersoneel meegestuurd. U kunt hierbij denken aan belangrijke medicamenten, informatie over pacemaker, over eerdere aandoeningen zoals een beroerte of hartfalen.

Juist de eerste minuten zijn cruciaal. Imergencies zorgt ervoor dat u die eerste levensreddende minuten terugkrijgt.

Gemoedsrust

iMergencies helpt niet alleen in de eerste minuten bij een noodgeval, ook als in een later stadium na de gebeurtenis een verbale vertaling nodig is zullen ze er voor u zijn.  Hun meldkamer kan conferentieverbindingen maken met een medewerker die uw taal spreekt. Het klantenbestand telt inmiddels 18 verschillende nationaliteiten en de verbale vertaalservice strekt uit naar 7 verschillende talen. Zo wordt bijvoorbeeld de familie in het thuisland in de eigen taal geïnformeerd over de toestand van het slachtoffer.

Huisdieren kunnen tijdelijk worden opgevangen wanneer hospitalisatie nodig blijkt. Verzekeringsgegevens kunnen veilig worden opgeslagen zodat een ‘cover note’ (garantstelling voor kosten van behandeling) kan worden geregeld als het slachtoffer in een privé-ziekenhuis behandeld wil worden. Ze kunnen u voorzien van alarm-noodknoppen voor directe hulp na een druk op de knop.

iMergencies heeft inmiddels bijna 4 jaar lang bewezen dat aanmelden voor deze service, met name voor buitenlanders in den vreemde een stukje gemoedsrust geeft en van levensbelang kan zijn.

Imergencies is een erkende noodhulporganisatie die direct samenwerkt met de lokale en regionale hulpverleningsinstanties zoals politie, brandweer en ambulance. Hulp komt met iMergencies onder handbereik.

Voor meer informatie www.imergencies.com

 

  • Imergencies
    Imergencies

    iMergencies heeft bewezen een ‘levensreddende factor’ te zijn

    Velen die geëmigreerd zijn of op het punt staan te emigreren stellen zich vaak de vraag ‘hoe werkt het als ik onverwachts hulp nodig heb? Bel ik 112, en wat…

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2025 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel